Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapitola nultá ....

29. 7. 2009

Loni v srpnu jsme byli na dovolené ve Francii a moc se nám zalíbilo cestování s obytným autem. Téměř celou naši cestu provázelo vcelku pěkné a slunečné počasí, občas by se skoro dalo i říct, že bylo vedro. A tak není divu, že když jsme leželi v SánTropé na pláži, smažli se jako smaženky, teklo z nás a každou chvíli jsme následovali našeho psa Daga a šli si zaplavat do ne příliš osvěžujícícho Středozemního moře, uzrál v našich přehřátých hlavách nápad, abychom další výpravu uspořádali někam, kde v létě nebude takové vedro. Po krátké analýze atraktivity severských zemí padla volba na Norsko.

A teď už je to před námi.
Čeká nás cesta dlouhá 16 dnů, kdy najedeme něco přes 4.000 km a doufáme, že uvidíme maják Lindesnes, město Stavanger, skalní kazatelnu Preikestolen, fjord Eidfjord, ledovec Folgefonna, vodopád Valurfossen, náhorní plošinu Hardangervidda, Jotunheimen, Geiranger, stezku orlů, stezku Trolů, nějaké ty orly, troly, soby, dále Rondane, Lillehammer, Oslo, ....

Autí budeme mít tentokrát půjčené od firmy Complete BL (www.pujcobytneauto.cz), a to model Elnagh Marlin 59 s alkovnou, výroba italská. Během naší krátké karavanistické kariéry to zatím bude největší auto ....

Už proběhly předodjezdové přípravy - přepadli jsme prodejnu Klimatex a vybavili se funkčním oblečením, Ondra si koupil nové pohorky Garmont, nakoupili jsme trvanlivé potraviny, pivo, objednali trajekty Dánsko-Norsko a Švédsko-Německo, naplánovali trasu, předvybrali poklady k hledání, vyčistily otisky prstů z čoček objektivů, dokonce jsme pořídili míč :-) (ani ne tak proti trudomyslnosti, spíš proti bolení zad z dlouhého sezení v autě)

Zároveň se (zatím pouze psychicky) připravujeme na jiné podnebí a změnu biorytmů:
- východ slunce cca ve tři ráno
- západ slunce cca v osm večer
- úplná tma bude v noci trvat asi tři hodiny ....
- teplota přes den cca 20 stupňů
- teplota v noci cca 10 stupňů

Už se moc těšíme !

Obrazek

 

 

Náhledy fotografií ze složky Elnagh Marlin 59

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Počasí

(Ondra, 30. 7. 2009 22:20)

Náhodou na výlety to bude akorát ... přes den max. 20 :-)

bezva výlet

(suzi, 30. 7. 2009 20:49)

Jéé to bude príma výlet! Ty vodopády bych si nechala líbit! Musí tam být pěkně,jen pro mě zima.:)) Já raději ty teplé krajiny,ale na dovču třeba i na ledovec:)