Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lešany

10. 7. 2010

ObrazekOndra byl v pátek v Kladně, aby mu trošku namnožili koně v autě ;-)
Pak naložil Terezku u koní, Lucy doma a vyrazili směr Lešany. Tam se konal rybářský tábor, vedený pevnou, ale spravedlivou rukou tety Alenky.
Dorazili jsme sice za tmy, ale zato jsme se hned najedli a šli spát. Ráno jsme vstali relativně brzo, abychom se vyhli vedru, což se ale zas tak úplně nepodařilo :-(
Po snídani jsme vyrazli do vojenského muzea v Lešanech okoukat výstavu tanků ;-) Výstava se nám moc líbila, fascinující je, co člověk dokáže vymyslet, aby se mohl pobít s jiným člověkem .... Spousta tanků, kanónů, rakeťáků .... 12-ti válcový tankový motor o objemu 38 litrů ... výkon 700 koní...spotřeba 300/100 ... :-D Motorizovaná houfnice ráže 120 mm, s kadencí střelby ta-ta-ta-ta-ta-, někdy i více ... Na závěr jsme se vyfotili před růžovým tankem, tím růžovým tankem, který stával v Praze na náměstí Kinských.
Taky jsme odlovili nedaleký poklad, což bylo pro Terezku premiéra, moc se jí to líbilo, akorát jí tenhle přišel moc jednoduchý ... (njn, 1/1, ale co, na začátek dobrý ;-) ).

ObrazekPak už na nás vedro bylo tak nesnesitelné, že jsme se vydali hledat možnost nějakého koupání. Hledali jsme příhodné místo na Sázavě, kam bychom se vešli s obytňákem, když už se konečně zadařilo, tak se nám ale nelíbila špinavá voda :-( Dokonce jsme v ní potkali i vodní úžovku.
Aby zoologie nebylo málo, tak jsme ještě na stole zkoumali malilinkatého oranžového pavoučka.

Večer se pak Terezce splnilo přání a vyfotila se s kaprem :-D
Na fotce pak je i úspěšný lovec, nicméně v soutěžním žebříčku hluboko za vedoucím strejdou Mirkem, který postupně z vody tahal kapry o velikosti 70, 80 a 90 cm.

V neděli jsme se také pokusili se vstát brzo, úplně se nám ale nezadařilo, pže jsme včera již byli dosti zmoženi vedrem. Za odměnu jsme si užili obzvláště spalujícího vedra - Ondra se nenechal oblomit a jelo se na výlet do lesa, do Vlčí rokle. Po cestě domů jsme se pak dochlazovali zmrzlinou, nápoji s ledem a podobně ;-)

Je třeba zmínit ještě první etapu výpravy, která proběhla od soboty 3. do úterý 6.7.
To jsme měli půjčenou ještě Lucy sestřenici Elišku, která si dokonce přivezla svůj vlastní prutík a pokřtila ho.
My jsme leželi, plavali, psi leželi a plavali, otestovali jsme karavan na zvýšenou zátěž vůči řádění :-), jeho odolnost proti vedru i dešti - první dva dny bylo vedro na padnutí a poslední dva dny pršelo až lilo ...

 

Náhledy fotografií ze složky Lešany léto 2010

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář