Jdi na obsah Jdi na menu
 


Geo-turistický víkend v Krušných horách

4. 5. 2008

Rozhodli jsme se využít 1.5. jako záminky k prodlouženému víkendu a vyrazit z města, pryč od starostí.
Ve čtvrtek 1.5. jsme přijali pozvání kamaráda Míly Vítka, který organizuje na Císařském ostrově v Praze Parkuriády - hobby závody pro jezdce bez licence.
Výsledky a fotky z Parkuriády najdete ZDE.

V pátek 2.5. jsme pak vyrazili za kamarády do Krušných hor. Poslední výprava se nám líbila, tak jsme se na víkend moc těšili.
Protože měli jednodenní náskok, museli jsme si je někde nadběhnout. Místem setkání se stala Hora svaté Kateřiny, kde jsme si dali i oběd.
Výprava byla tentokrát početnější, bylo nás dohromady 8 + mimino. Druhý den ještě přijeli další tři kamarádi.
Jádro výpravy si dalo lehčí procházku s kočárem a my se vydali dobýt Eduardovu skálu a poklad na ní ukrytrý.
Pak jsme kousek popojeli a zdolali vysílač Jedlák, také s pokladem.
po cestě k autu nás ale stihla bouřka a museli jsme se na chvíli skrýt pod stromy, aby nás kroupy moc nemlátily do hlavy ...
Když jsme promočení dojeli dolů na chatu, kamarádi se na nás dívali poněkud podezíravě - zevlovali na zápraží, vyvalení na slunku a připravovali gril na večer ... ;-)

Za tmy jsme se ještě pokusili pokořit nedaleký noční poklad, ale počasí nám nepřálo - začalo pršet a mraky tlumily signál, prostě nic moc. Druhý den jsme se ale za světla a sucha vrátili k první stage, takže máme předluštěno a víme kde příště začít ...

V sobotu 3.5. jsme se vydali na výpravu ve stylu "dobytí severního pólu" .... :-)
Skupina A se vydala s kočárkem z Vysoké pece, ale byla domorodci odrazena pro vysokou náročnost terénu. Následoval přesun k Jezeří a pomalý pojezd spojený s vyhlížením příchodu skupin B a C.
Skupina B jde po žluté z Vysoké pece na Jezeří (a následně i zpět .-) ) s cílem na Jezeří poobědvat. To se ale nezdařilo, neb na Jezeří byli Kelti, platilo se vstupné a klobása byla předražená :-(
Skupina C (tedy my) se odděluje a vydává se po neznačených cestách a následně po modré vrchem přes Skalni okno a Nebeský balkon - zajímavé přírodní úkazy.
Výstup k oknu byl velmi výživný :-), k balkonu snesitelný. U Jezeří jsme potkali hladové a mírně znechucené členy skupiny B a společně s nimi se vydali na cestu zpět, tentokráte spodem po žluté ...

V neděli 4.5. jsme už vyrazili domů, po cestě navštívili Panenský týnec a načerpali trochu té pozitivní energie ;-)

 

Náhledy fotografií ze složky Boleboř II

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář