Jdi na obsah Jdi na menu
 


Francie 2008 - den šestý, Carcassone

21. 8. 2008

Po předchozím pozdně nočním ubytování na kraji lesíka jsme se řádně vyspali, vstali časně dopoledne a už v jedenáct vyrazili do města.

Chvíli jsme se tam potulovali, než jsme našli místo na parkování.
Pak jsme se vydali do city-centra, abychom hledali indicie k pokladu GCVH3T Thorge - Carcassone, pokladu specielně pro hráče hry Carcassone (kterou jsme ale nehráli ... :-( ). Což samozřejmě Lucy v rostoucím horku podporovala s rostoucím zápalem ;-)

Vyškrábali jsme se do opevněného města, našli poklad a pak trávili asi 20 minut jeho lovením a vyzvedáváním. Muselo se vylézt na takový stupínek a zašátrat do zdi, a kolem se valili tůristi a zase tůristi ..... Takže to bylo opravdu náročné.
Ale zadařilo se (samozřejmě ;-) ). Do pokladu jsme vložili náš GeoTravelPsíCoin.
A pak jsme se vydali na prohlídku města. Je opravdu nádherné. Část má dvojité hradby, mezi kterými je pás zeleně. Uvnitř panuje čilý ruch. Městečko má nádhernou atmosféru.

Večer jsme už pádili k jihu, po cestě nakoupili zásoby v městečku Limoux a večer zabzrdili v malém lázeňském městečku Rennes les Bains.
Mají tam termální pramen, který prýští ze skály a který, než se vsákne do řeky, proskotačí přes pár jezírek, ve kterých se člověk může chvíli máchat.
Nám se to moc líbilo, Dagínovi taky :-)
U pramene měl být i jeden poklad, ten se nám ale vyšťourat nepodařilo, a to i přesto, že jsme evidentně byli na správném místě.
Po koupeli jsme už vyrazili do kempíčku, uvařili si večeři a šli spinkat.

K příspěvku patří fotogalerie Carcassone a Rennes les Bains.

 

Náhledy fotografií ze složky Carcassone

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář