Jdi na obsah Jdi na menu
 


Děčínský sněžník

12. 12. 2008

Ondra měl v pátek nějaké služební jednání v Děčíně a protože Lucy ten den měla taky volno, vydali se všichni (tedy i se pesem) na krátký výletík za hranice všedních dnů.

Po jednání jsme se vydali na úpatí stolové hory, Ondra se převlékl z montérek do lesního (což v mraze a větru nebylo nic moc ... :-( ) a vyrazili jsme vzhůru.
Dagínovi se výlet moc líbil, chtěl všechen sníh pokousat a taky našel spoustu voňavých hromádek sněhu, které se snažil rozhrabat ...

Celou cestu jsme se hřáli představou, že si u rozhledny dáme něco teplého, v čemž nás utvrzovaly i cedule kolem cesty ... Ale když jsme tam dorazili, našli jsme jenom ceduli "geschlossen". 
Tak jsme se pokusili najít místní poklad, ale byl tak hluboko pod sněhem, že se nám to nepodařilo :-(
Tak jsme se zase vydali zpět ....
Slezli jsme z hory, část sjeli na zapomenutých bobech :-), dojeli do hotelu, dali si saunu, masáž, výbornou večeři a šli do hajan.

Ráno jsme prozkoumali počasí, a protože byla mlha jak mlíko, trošku jsme museli upravit program. Upustili jsme od návštěvy Tiských stěn a vydali se více do nížin na památníky bitvy U Chlumce roku 1813. Ty provázela i serie pokládků, po které jsme se zdatně pohybovali.
Na konce jsme si odchytli poklad u pomníku Přemysla Oráče a pak už jeli domů ....

Zde najdete fotky z Děčínského sněžníku, z hotelu Ostrov a z památníků.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář