Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dag získal ocenění Velmi nadějný (VN2)

19. 7. 2008

Přihlásili jsme se na výstavu, abychom si to vyzkoušeli.
Pokud bychom Dagína chtěl uchovnit, potřebujeme mimo jiné mít dva tituly z výstav. Počítají se ale až výstavy nad jeden rok věku psa, takže tato výstava měla být taková rozcvička.

Taky jsme těsně stihli kategorii dorost, kde pro nás mohla být menší konkurence (taky jo, byli jsme v kategorii dohromady dva psi). Dorost je do 9 měsíců věku psa a Dagovi bude 9 měsíců v úterý, tedy za tři dny 

V pátek jsme byli u koně, na procházce si Daginek zase lehnul do potoka, takže vypadal jako když mu někdo nožičky až po bříško namočil do čokolády ... Večer tedy proběhlo odbahnění, vyšamponování a vysušení. Plus vyčištění očí, uší a pinďoura.

Ráno jsme vstali v šest, nabalili věci a vyrazili.
Cesta do Mladé Boleslavi v pohodě, ale organizace parkování nás trošku zasekla. První parkoviště se naplnilo a zavřeli nám ho před nosem. Na druhé jsme stáli frontu.
Pak byla veterinární prohlídka, vyzvednutí kakalogu a hledání výstavního kruhu.

Jako nováček jsem se tam bezelstně zeptal co mám dělat, poslali mě k rozhodčímu pro číslo, akorát jsme zjistili, že posuzování naší kategorie už proběhlo. Jeden hodný pán, taky tam vystavoval pejska, rovnou řekl "jó to jste už prošvihli, to rovnou jeďte domů". Nedali jsme se, rozhodčí slíbil, že nás vezme.

ObrazekA pak to přišlo :-)
Šup do kruhu (nechápu, proč se tomu říká kruh, když je to vykolíkované do čtverce ...), simulace postoje, rozhodčí Dagínovi prošmátral zuby a nohy a svaly a kouličky.
Pak jsme se proběhli, aby byl Dag vidět v pohybu. To bylo trošku náročné, pro Daga to byla veliká zábava, takže tancoval a vyskakoval a moc si to užíval.

Nakonec jsme dostali posudek "mladý pes, na svůj věk zcela vyspělý, ve správném typu, výborný temperament, dobré úhlení, prostorný pohyb, srst standardní", diplom, žlutou stužku, známku VN a pořadí 2 (holt jsme přišli pozdě, tak na nás zbylo až druhé místo ....).

Na výstavišti jsme taky potkali Cherlynku s paničkou Šárkou - s nimi chodíme na cvičák a byli jsme i spolu na OVVR na Nové louce.

No a v jedenáct jsme už zase pádili domů ....

 

Radost z vítězství nám akorát kazí to, že Šedina je nemocná. Lucy na výstavu nejela, odvezla Šedinu k doktorovi. Myška má zápal plic, moc špatně se jí dýchá. Dostala antibiotika a musíme se o ní teď pečlivě starat.

 

Náhledy fotografií ze složky Dag získává známku Velmi nadějný

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

No tak gratulace!

(Milan ZV, 20. 7. 2008 20:51)

Takze jste to zvladli nakonec na jednicku resp na dvojku, ale ono V2 je mnohdy cennejsi nez V1, mam tim na mysli, ze si to Dagousek zkusil, ty taky a ted uz vite co a jak a navic...V1 dostavaji rozmazlenci a smysl pro papiry maji az ty tituly typu CAC, CACiB, CAJC, BOB, BIS atd atd :-)
Tak hodne stesti nejen na vystavach...