Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ze života pubertálního koně(156)

22. 3. 2008
Přišel jsem na novou, zcela unikátní metodu, jak se zbavit práce. Teda alespoň jsem si to myslel, než jsem zjistil, že mě ta můra zase nepochopila!
Začal jsem schválně kulhat, kdykoliv jsem šlápnul na něco, co bylo větší než pětník.
Každý kamínečíčíčíček jsem okulhal, každou větvičku jsem poctivě okulhal – a to nejméně půl hodiny po našlápnutí. To se nesmí totiž zanedbat – kulhat se musí důkladně! A když už mě to nebavilo, tak jsem se alespoň pořádně kroutil. Odmítal jsem chodit po tvrdém a po šutrech a tak.
Macecha mě samozřejmě hrozně litovala, takže už jsem si myslel, že to mám v kapse :-)
Že jako už nebudu muset nikdy pod sedlo...
 
Ale ouha – dneska si to přikvačili, v 9.00 ráno (což je samo o sobě dost neobvyklé-u těch dvou) a jako že jde se kovat. Tak fajn, mě to neva. Jako trošku jsem dělal binec, ale tak malinko, aby gertrůda macecha nevyšla ze cviku :-) Teda víc to štvalo taťku, protože nohy mi držel on.
První noha v pohodě, vystrouhat a nakovat – to už znám. Jenže pak to přišlo – a jako že nakovat i zadek, že prej chodim jako kretén, že se kroutím po šutrech a že prej stejně začne brzo sezóna, takže okovat. Jaká sezóna? To jsem nepochopil, no nic... Tak jsem se jim snažil říct, že to není kopýtkama, že to je tou hroznou prací, tím že mě mučí v sedle, zoufale jsem škubal nožičkou, lehal si na taťku, šklebil se vo sto šest, ale nic naplat.
Akorát jsem si vysloužil hrozbu ze strany „maminky“, že jestli ještě jednou škubnu nožičkou, tak mi jí vyrve i s kloubem. Což vo to schopná by toho byla, to zase jo.
A nebo že mě veme rašplí! Načež kovář řek, že rašplí ne, že to je křehký a že prej radši kladivem mezi žebra! A na to matka, že prej radči mezi voči... Je zlá. A kovář taky.
No, nějak jsem to přežil, pod hrozbou dlouhé a nesmírně kruté smrti jsem se zklidnil a mám podkovy. Na všech. Tak jako je to dobrý, ty kamínky mě fakt někdy štvaly.
Teď budu muset makat, ááááách jóóóó....vopruz...
 
Budu muset přijít na novou, unifikovanou metodu, jak se zbavit práce – třeba mlátit s lidma víc vo zem, jako minule. Nebo vo strom... Nebo vo voboje :-)
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář