Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ze života pubertálního koně(79)

18. 11. 2007

Přihasili si to do stáje, zrovna když jsem tak pěkně zevloval v boxe... Tak je to normální? Kůň se celý dopoledne unavuje ve výběhu a jen ho chudáčka zavřou, přivalí se tyhle dva a jede se ven prej.
Docela jsem se i těšil – dlouho jsem nebyl venku a samozřejmě bylo venku spoustu „věcí“, co žerou koně! Kytky například, kanály, lidi se psema, rozkopaná silnice a ták.
Nejdříve mě vlekli kolem parku, kde byli venku koně ve výběhu. Tak to je snad jasný, že nepůjdu dál, když TAM jsou koně?!
Začal jsem se pěkně točit dokola, ale moje snaha nebyla doceněná a dostal jsem vynadáno. Navíc to byla cesta plná louží, takže se ani nesmí divit, že jsem dělal kraviny!

Vrchol všeho byl, že jsme dokodrcali na nějakou louku, co byla z poloviny zatopená, jenže to trubka neviděla. Páneček tam šaškoval s foťákem a nikdo chudáčka koníčka neupozornil, že může po kolena zapadnout do sraček! Takže jsem šel, ať vidí. A viděla, ale to už jsem byl po kamaše ve vodě a byl jsem celej vyvalenej, že mi nožičky uvízly v bahně! A ta koza se tomu smála, že jsem vyvalenej a že mi oči lezou z důlku, jak čumím! No bodeť bych nečuměl – však počkej, to se ještě nasměješ.
A taky že jo!
Dolezli jsme na dráhu a začalo to. Trošičku jsem zlobil, ale jen trošičku! Například ona chtěla jít krokem a já chtěl klusat a cváááálat a házet kozly a vůbec a ta můra mě nechtěla pustit!
Potom od lesa vystřelila srnka – tak jako srnka žere koně, to je snad jasný – a já hodil decentní svíčku... To jsem asi přehnal, páč začla sprcha sprostejch slov, z nichž „dement bílej“ a „plesnivej kretén“ byl to nejuhlazenější!
Tak jako caploval jsem, to jo. Čuměl jsem, no, ale ten výčet pohlavních orgánů na mojí hlavu si mohla nechat, trubka...

Pak najednou slezla a to jsem zpozorněl, protože na mě lezl páneček a ten panečku něco váží a něco taky udrží v ruce. Tak jsem dal pokoj a to zřejmě paničku velmi urazilo, páč jsem jí v tom cvalu ještě slyšel jak ječí: „ a dej mu čoudy, šmejdovíííííííí“... a pak už jsem slyšel jen vítr v uších i přes čabraku, jak jsem mastil!
Potom si na  mě teda ještě vylezla aby mě jako přeprarala, že teda jí dělat kraviny nebudu, ale já byl tak vyflusanej, že jsem se nezmohl na odpor a ta husa si doteď myslí, že mě přeprala :-)

Byla z toho celá naměko, že mě doma furt voňufkávala a mazlila a furt mi říkala: no vidíš, jak jsi hodnej šmejdek a tak. Dostal jsem nálož mrkví, tak jsem byl celkem v pohodě...Ani jsem se tradičně moc nešklebil u krmení.

Voni mě teď furt u toho krmení votravujou! To je moje žrádlo a nějaký jejich hemzy, že oves nežerou mě fakt neuklidní. Nicméně do žlabu se mi nevrhají, tak je nechávam, ať na mě čumí.
Ale kdyby jen čuměli, ale voni na mě šahají! Tak jsem se ohnal a hned jsem dostal facáka – tak jako nejsem já chudák ???

 

Náhledy fotografií ze složky S Inoušem na vyjížďce

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

,,pochvala"

(Sabina, 15. 12. 2007 20:13)

jen jsem chtěla říct, že jsou ty fotky moc pěkný :-) Moc moc Inouška pozdravujte ! A vy se taky mějte dobře . A přeju krásný svátky, Vánoce a nový rok ;-) Hodně lásky, pohody a úspěchů ;-)