Jdi na obsah Jdi na menu
 


První karavanistické krůčky

23. 6. 2010

ObrazekTak se nám líbilo cestování s karavanem, že jsme zauvažovali o koupi vlastního.
A najednou se nějak stalo, že ho od začátku června máme doma ... :-D
Samozřejmě probehly první testy, nejprve v blízkosti civilizace, potom jsme se odvážili i na delší výlety.

První větší cestou byl výlet na letiště Josefov u Jaroměře, kde se konal den otevřených dveří.
Otestovali jsme jízdu na dálnici a trošku se pokusili probudit motor. Vypadá to, že poslední dobou moc nejezdil, že je krapet línější, ale že se k troše živosti nakonec vybičuje. Servis s výměnou olejů hned pomohl. Z auta jsme vytlačili 120 kmh.

 

 

ObrazekNa letišti jsme viděli spoustu letadýlek, novějších i starších, různé ukázky pilotního umění, let blériota (to je takové prehistorické letadélko, s něčím podobným asi tak před sto lety létal Jan Kašpar), akrobacii s vrtulníkem, ukázky leteckých modelů, ostrý start záchranářského vrtulníku a také leteckou bitvu z první světové války (fotky ZDE ), Lucy se proletěla vrtulníkem (foto ZDE) a večer si psi zařádili na louce (foto ZDE).

 

A protože se trošku zkomplikovala situace s převodem auta, zejména proto, že původní majitel je velmi pracovně vytížen, rozhodli jsme se udělat si výlet do Sokolova. V neděli večer jsme vyrazili, přespali u Sokolova v lesíku, ráno zaparkovali před úřadem, Ondra tam v 8:00 vběhl a v 8:10 už byl venku s vyřízenou odhláškou.
Po cestě zpět jsme se stavili na Lokti, ale bohužel jsme hrad obešli jenom zvenku, bo se dovnitř nesmí s pejskama :-(
Pak jsme se ještě zastavili na Andělské hoře u Karlových Varů, kde jsme si nejen prolezli roztomilou zříceninu, ale samozřejmě si odlovili i poklad ;-)
Fotky z Lokte budou ZDE a z Andělské hory ZDE.
A v úterý ráno Ondra vyřídil i přihlášku na magistrátě v Praze a v devět už byl doma s novýma SPZkama :-D

 

A vrcholnou výpravou byla návštěva u kamarádů, kde se slavili narozeniny paní domácí. V pozvánce a instrukcích bylo, že nocleh lze zajistit ve spartánských podmínkách a pouze v omezeném množství, tak jsme si přivezli nocleh svůj, čímž jsme hostitele trošku (naštěstí příjemně) zaskočili :-)

Takže už máme za sebou první tisíc kilometrů, teď se na autě vyměňují střešní okna za hezčí a světlejší, provádějí drobné úpravy a sháníme všechno potřebné vybavení - peřiny, nádobí, příbory, ručníky, utěrky, nože, prkýnka ... no prostě všechno, co v naší nové kočovné domácnosti budeme na cestách potřebovat...

A v srpnu nás čeká IRSKO :-)

 

Náhledy fotografií ze složky První foto našeho obytného auta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář