Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co je nového - září 2015

30. 9. 2015

18. července místní Eagles riders pořádali již čtvrtý ročník akce Motorkáři dětem. V paměti mnohých z vás jistě uvízlo i divadelně šermířské vystoupení skupinky našich rozverných domácích i hostujících spoluobčanů. A když se na závěr vystoupení šermířky hluboce ukláněly, probleskla jedné z Vraňanských žen hlavou myšlenka uspořádat vystoupení ryze ženské. Vystoupení taneční, nad jehož  choreografií, kostýmy, hudbou  i elegantním provedením by srdce nejednoho (nejen mužského) diváka zjihlo. A uspořádat jej na posvícení.

Bez otálení svůj skvělý nápad vyjevila kamarádkám. První reakce byla „jsi prdlá“. Díky zhruba čtyřem hodinám usrkávání piva v tropickém odpolední však byla jejich  pozornost již dosti otupělá, takže nakonec na myšlenku vystoupení všechny kývly. Okamžitě byly zahájeny přípravy, přeci jenom, do posvícení zbývá pouze sedm týdnů. Náznaky odporu, které přišly s vystřízlivěním, byly utlumeny hned v zárodku.

Volba padla na Michala Davida a píseň Poupata. Zručná ruka vykreslila základy choreografie. První setkání tanečnic a seznámení se skladbou proběhlo 4. srpna. První hodina nácviku se však jevila jako tragická. Ale v mezičase zřejmě semínko padlo na úrodnou půdu, protože druhá hodina již byla překvapivě dobrá. Dokonce samy cvičenky si začaly choreografii doplňovat a rozšiřovat.

Po tvrdém a vyčerpávajícím tréninku pod vedení přísné cvičitelky se skladba vyvíjí téměř k dokonalosti. Hodiny tréninku se postupně zkracují, protože ženy se postupně projevily jako velmi nadané a zručné - FOTOGALERIE Z TRÉNINKU JSOU K NALEZENÍ ZDE.

V sobotu 5. září pak proběhlo samotné vystoupení včetně vystoupení Poupat, které sklidilo fenomenální úspěch - FOTO Z POSVÍCENÍ ZDE (zatím ne všechny, ale postupně přibývají). U příležitosti Posvícení bylo také vydáno druhé číslo Vraňanského reportéra, poslední kusy jsou ještě k dostání na úřadě.

V sobotu 12. září se na Mělníce konaly hobby parkurové závody. Foto ZDE, jmenovitě Jana Čeploová a Anastazie, Lenka Farmačková a Darsy a Kristýna Čermáková a Mary Queen Raclab.

Hned druhý den jsme se vydali na výlet do Zeměch, podívat se na sprašovou rokli a ulovit pár pokladů. Pár fotek je ZDE.

O víkendu 18. - 20.9. se konalo Mělnické vinobraní, my viděli ohňostroj, koncerty Horkýže slíže, gibsy.cz a Sto zvířat.

Poslední zářijový víkend jsme byli s bydlíkem v Českosaském Švýcarsku, navštívili jsme Mariinu skálu, Vilemíninu stěnu, Ostroh, Pohovku, druhý den pak Dolský mlýn - fotky jsou ZDE.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář