Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prodloužený víkend v Sedle

5. 5. 2018

Jaro postoupilo do takové fáze, že jsme vyndali bydlíka ze stodoly, smyli z něj nánosy zimní špíny, vyzvedli značky z depozitu a začali se rozhlížet po cíli nějaké relaxační výpravy.

Když se touláme kolem Mělníka či Řípu, vždycky nám do oka padne silueta vrcholu Sedlo. Tak jsme se rozhodli, že si uděláme výlet na Sedlo a přilehlé okolí. Aby trasa nebyla nudná, zvolili jsme si i zajímavé mezicíle.

První zastávkou byla zřícenina kostela u obce Prachová - foto a popis ZDE.

Druhé zastavení bylo z procházkou na rozhlednu Hořidla - foto a popis ZDE. Příjemnou procházku lze korunovat občerstvením, včetně opečení si vlastních buřtů, jak to udělaly podnikavé matky před námi. My jsme pouze zdolali rozhlednu a nenašli kešku :-( Dagin, jako věrný pes, se vydal na rozhlednu s námi, kovové schodiště rozezněl jako zvonkohru. Šarlotě odvaha došla už na čtvrtém schodě, ani se jí nedivím, celé to bylo takové průhledné ;-)

Pak jsem dojeli do obce Levín, prohlédli si místní kruhový kostelík, občerstvili se v místní nálevně a zkoukli věž a zbytky hradu - ZDE. Noc jsme pak strávili na opuštěním parkovišťátku pod Sedlem, abychom měli klid na studium, práci a měli to ráno blízko na start.

Výlet na Sedlo se nám moc líbil. Stoupání bylo celkem ostré, jedna pasáž cesty byla pro odvážné, ale z vrcholu jsou krásné výhledy na České středohoří. FOTO.

Ještě bude Kalich, Úštěk a Kalvárie Ostré.

 

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář