Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dalsnibba, stezka Orlů, stezka Trolů

15. 8. 2009

05-g9_3475.jpg Nějak se nám přestává dařit ráno vstát na první pokus :-(

Dneska jsme se rozhodli si trošku pocuchat nervy. Vydali jsme se na horu Dalsnibba. Tedy nejprve jsme za mírného mržolení putovali kolem řeky Visa a jejích jezer. Po cestě jsme nafotili spousty bizarních domečků rozesetých na stráních. Ze silnice č. 63 jsme u chaty Djupvasshytta odbočili, u závory zaplatili 80 peněz a začali se ne příliš udržovanou hlinitou cestou škrábat nahoru na horu. Patníky nikde, cesta mokrá, takže to bylo zábavné :-D Tam nahoře na hoře, mimo deště, byla navíc ještě ukrutná zima. To nám (jmenovitě Ondrovi a Dagínovi) samozřejmě nezabránilo ve výsadku a odlovu pokladu. 

Po sestupu zpět jsme se vydali šíleně klikatou silnicí z kopce do města Geiranger, a to stezkou trolů (Trollstigen). Zátoka Geiranger je moc pěkná a je zábavné pozorovat ty maxilodě, kterými si tůristé krátí cestu kolem fjordů.

21-g9_3516.jpgZa Geirangerem se zvedá stezka orlů, taky dosti klikatá, ale už se tak zkazilo počasí, že jsme moc nefotili :-( Následoval sestup, přejezd trajektem v Eisdalu a přejezd do města Andalsness, tam nás ale nic nezaujalo. Na závěr dne jsme ulovili jeden virtuální poklad, kde důkazem bylo foto před tím digi-teploměrem. Pokus o hru s bagříkem na pískovišti byl zhacen ženskou částí osádky, tak už zbylo jen najít místo k přespání a zabivakovat ... Samozřejmě, když nepotřebujeme, míst se najde tisíc, ale když už padáme únavou a chceme se někde uložit, žádné místo se nenabízí :-( Podařilo se až za vesničkou Dombas, v malé odbočce z hlavní cesty, u řeky (N62 01.976 E9 10.007)

 

Náhledy fotografií ze složky Dalsniba, stezka trolů a stezka orlů

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář