Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dovolená 2012, část 3

27. 7. 2012

g9-_2619.jpgPřichází slíbená veselá historka z natáčení.
Nejen, že ráno byla v autě opět louže na podlaze, ale vodní čerpadlo při čerpání dělalo divné zvuky a mělo dlouhý doběh po zavření kohoutku. Proběhla obhlídka místa činu a za viníka bylo označeno čerpadlo. Ondra si vykasal rukávy a jal se závadu opravovat. Šak je ynženýr, néé :-) Při tom vylil trochu vody po autě, zamotal se do hadic, zamotal se do kabelů, prostě proběhlo všechno, co k odborné opravě v polních podmínkách patří. Závadou byl prasklý pístek v čerpadle, což Ondra zručně opravil epoxydovou pryskyřicí, po zatvrdnutí pumpa běžela jako víno. Ale pro příští sezónu se radši koupí nová :-D
Jak vypadá rozbitá vodní pumpa Fiamma Aqua 8 ? Zde :-)

g9-_2628.jpgPo opravě jsme vyrazili do Zubrnice, kde je skanzen. Prohlídka byla báječná, paní průvodkyně milé, povyprávěly nám spoustu zábavných historek.Na www.zubrnice.cz najdete praktické informace. Krom historických stavení s vnitřním vybavením, je možno vidět i stroje, lokomobily, sekačky, pračky, sušárnu ovoce .... Mimo expozici na návsi, kterou si projdete sami, je ještě expozice v mlýně za obcí. Kousek se projdete, pak kolem rekonstruovaného stavení až k vlastnímu mlýnu, kde nám sličná brigádnice odvyprávěla mnoho zajímavostí o mlýnu, princip fungování, dokonce nám ho na chvíli spustila. Věřte, každý chce tu historku slyšet znovu :-D foto ZDE.

Po cestě zpět doporučujeme navštívit Zubrnickou museální železnici. Expozice se nacházejí v prostorách nádražní budovy, remízy na drezíny, expozičních vozech a v kolejišti. Na vybrané exponáty si návštěvník může sáhnout, svést se na ruční kolejové drezíně nebo nebo např. okusit na vlastní uši letecký poplach. Muzeum se neustále rozšiřuje. Každoročně jej shlédne několik tisíc návštěvníků. V současnosti slouží nádraží také k jízdám muzeních vlaků z Ústí nad Labem a Velkého Března. Více na www.zmz.cz.

g9-_2746.jpgVečer jsme dojeli do kempu u Miličanského rybníka a užili si krásný západ slunce. Správce nás nechal zaparkovat až na pláži. Kemp by si sice od pečlivého revizora přiliš hvězd nevysloužil, ale my si nijak nestěžovali. Záchody i sprchy čisté, správce příjemný, ceny mírné, hospoda k dispozici.
Kolem tohoto rybníka jsme už před pár dny projeli, místo na přespání jsme však nenašli. Pro zájemce proto udáváme lokaci kempu: N50 37.408 E14 28.999, případně ještě jeden pidikempík je na N50 37.279 E14 28.778. Když budete sledovat cestu ke zřícenině hradu Vítkovec, potkáte je oba.

Ráno byla úžasná mlha, z rybníka bylo vidět akorát molo. Když se mlha zvedla a my dosnídali, šli jsme odlovit poklad u zříceniny Vítkovec. Je to vlastně už jenom zeď, je hned za zahrádkami a chatkami, takže trošku postrádá to hradní kouzlo.
Pak jsme vyrazili na poklad Čertovy prsteny. Multina s výbornými referencemi. Bohužel jsme nevhodně zaparkovali (ale kam s tak velkým autem ...), zvolili nevhodnou přístupovou cestu, indicie nám nesedly, bylo strašné vedro, na finálových souřadnicích bylo kešku třeba vyrvat ze spárů mravencům, cesta zpět byla taky dramatická (ani TOPO CZ 2 PRO nemá tolik detailů, abychom se v terénu správně zorientovali), takže nakonec jsme po zadku sjížděli roklinkou :-D My si ji tedy neužili tak, jako si ji evidentně užili ostatní lovci. Aby měl příběh tu správnou pointu, večer jsme zaparkovali na plácku za chatkou, kde bydlí ownerka této keše, takže jsme měli možnost si svůj názor on-line obhájit :-)

Na závěr naší dovolené jsme pak skákli na zříceninu hradu Helfenburg. Foto ZDE.

O když byla dovolená krátká a ne moc daleko od domova, pomohla, užili jsme si ji a načerpali nové síly.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář