Jdi na obsah Jdi na menu
 


Týdení psí cvičák na Nové louce

14. 6. 2008

Máme za sebou týdení výcvikový pobyt na Nové louce u Albrechtic nad Vltavou zakončený úspěšným složením zkoušek OVVR. Přinášíme krátký popis toho, co se všechno během tohoto týdne událo, jak jsme se na táboře měli, co jsme zažili a jak jsme si to užili...

Na tábor jsme dorazili v sobotu 7.6.
Museli jsme se ještě postarat o našeho koníčka a myšičky, takže jsme vyrazili později a na tábor dorazili až k večeru. 
Myši nakonec jeli s námi. A dobře jsme udělali - když taťka cvičil se pesem, mamka venčila myšky na louce před chatkama.
Po příjezdu jsme zdlábli schovanou večeři, vybalili se a šli se podružit k ohýnku.

V neděli už začal výcvikový program.
Ráno jsme se všichni nasnídali, pejsci se na chvíli vylítali na louce a pak už se cvičilo. Postupně jsme procházeli všechny disciplíny, které jsme pak měli v pátek absolvovat v rámci zkoušek OVVR - nástup, ověření povahy, chování psa po výstřelu, dohledávka v terénu, aporty na suchu i z vody a i to, co bylo pro všechny pejsky a páníčky asi nejobtížnější - chůze u nohy.
Odpolední program jsme trošku ošidili a dospávali naše spánkové dluhy ...

V pondělí 9.6. byl dopolední program podobný. Všechny pejsky baví aportíky, na vodě i na suchu, a dožadují se přednostní účasti na aportování. Nechce se jim čekat, až si odloví ostatní ...
Po obědě jsme si zdřímli, ale jenom malinko, a pak vyrazili na výlet do Písku. Dva poklady jsme našli po cestě a dva v Písku. Viděli jsme tam i open-air výstavku pískových soch. Vůbec se nám v Písku moc líbilo.
Večer jsme pak byli u táboráku, došlo i na opékání buřtíků. Aktuální držitel voňavého buřtu se pak vždy stal největším přítelem všech přítomných pejsáčků :-D

Úterní program zase stejný - snídaně, cvičák, oběd, dřímánek.
Pak jsme vyrazili na rybníky - v Tálínském jsme se nekoupali, ale v Selibovském ano, a to i s pejsáčkem. Přežili jsme to, naštěstí Dag nemá tendenci "zachraňovat", jenom plave vedle.
Po návratu jsme nafotili významný volejbalový zápas - psí vůdci proti gymnazistkám. Už ani nevím, jak to dopadlo, ale fotky jsou ze zápasu hezké. Někteří zjevně nevytížení jedinci pak ještě pokračovali v utkání nohejbalu ...
Po večeři jsme ještě měli malé doučování - pár pejsáčků se svými páníčky pilovali chůzi u nohy.

Středa 11.6. - dopo výcvik, odpo výlet do Protivína.
Našli jsme čtyři poklady, včetně zajímavé přírodní památky Turmalínová slunce a vyslali jsme do světa náš první TravelBug Koňský fanda.
Intenzita výcviku už trošku polevuje, pejsi i my začínají být trošku unaveni.

Čtvrtek - poslední den před zkouškama. Pilují se detaily. Všichni začánají být nervózní. Zkoumají se zkušební řády a vymýšlí taktika na zkoušky.
Odpoledne jsme si dali ještě malý výpad a objevili dva poklady - tvrz Býšov a Temelín. Tam se Daginek i koupal v přilehlém jezírku, uvidíme, jak to dopadne, třeba v noci ušetříme za světlo ....

Pátek třináctého - zkoušky OVVR !
Počasí není úplně letní, ale aspoň se nám pejsci nepaří.
Padají první panáky na kuráž a přípitky na úspěch. Přijíždí zkušební komisařka, všichni ji začínají nenápadně okukovat. Viktor ji hostí a snaží se v ní vzbudit dobrou a přívětivou náladu.
A pak už to jede - nástup a zkoušky OVVR. V deset jsme začli a v poledne bylo hotovo. Možná by to šlo i rychleji, kdyby Jacquelin po vyčmuchání paspárku s ním neodkráčela skotačit na louku ... .-)
Pořádek mezi pejsky se také v jednu chvíli snažil zjednat lesnický koník, který odtahoval poražené stromy.
Výsledky OVVR najdete ZDE a fotogalerie všech pejsáčků ZDE.
Po obědě, když nervozita opadla, všichni relaxují, dřímají a užívají úspěchu (někteří bohužel i neúspěchu :-( )
Večer se pak griluje a zapíjí se složené zkoušky.

Sobota už je jenom ve znamení střízlivění, balení a odjezdu.
My jsme si ještě po cestě střihli jeden pokládek a podívali se na akci 21 nejprocházek se psem pod záštitou dodavatele krmiv Hill's.
A pak už tradá domů .......

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pozdrav

(Klára Česáková &Josef Růžička, 24. 6. 2008 11:08)

Ahoj Mamuláci,tohle není ani tak komentář,jako spíš pozdrav a mooooc velký poděkování za poslaný CD s fotama pesů a hlavně tý naší mrchy.Po příjezdu domů spala 3 dny,ale teď už je zase ve formě.Jinak pokračujem ve výcviku,máme s Viktorem domluvený i nějaký "individuálky",tak se mooožná zadaří příští rok....škoda,že u toho nebudete.Fakt jsme vás rádi poznali.Tak se mějte dobře a pilně hledejte poklady.Zdraví vás všechny Klára&Josef