Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z deníčku pubertálního koně(214)

3. 11. 2008

Dneska napíšu o tom, jak jsem zase jednou zabodoval!

Začnu asi takle - všichni víme, že ke konci prázdnin bylo u nás ve stáji veselo. Nějaký ty koliky, alergický reakce a taky sem tam roztržený voko...ehm - moje voko...
Simuloval jsem potom slabost a tudíš jsem nemoh moc makat...takže jsem celkem spadnul s kondičkou a se svalama. Určitě si říkáte - a co jako, komu to vadí? Mě teda ne, žejo... Jenže macecha, prudička, si usmyslela, že mě dají zase do kupy!
Začali mě trápit na jízdárně, chodil jsem denně pod sedlo a taky makat na lonž.
Mělo to jen jednu výhodu - dostal sem alespoň pořádně nažrat...
Dokonce se zakoupily drahé vitamínové preparáty, abych vypadal dobře.

No, a pak si na mě dovlekli nové sedlo!
A může za to teta Suzanne, ta, co se o nás chudáčky koníčky stará. Jednou na mě maceše půjčila svojí Prestižku, macecha si na mě hodinu vozila zadek a stráááášně si libovala.
Od té doby nežvanila o ničem jiném, než o Prestižce. I zželelo se taťkovi nebohé macechy.... nenene, spíš už nemoh poslouchat ty kecy... a to sedlo maceše koupil (má alespoň troje Vánoce dopředu vybraný a dobře jí tak!).
Je to Prestige Rialto, univerzální skokové sedlo. Byli pro něj až v Plzni!
(pak sem se dověděl, že ho macecha měla den doma a každých 10 minut ho chodila očumovat a nutila k tomu další členy domácnosti včetně psa - je na hlavu...)

Tak tohle smrdí prací... Moc. S tím se musí něco udělat. A koňoBůh vyslyšel chudáčka koníčka a selal na něj...holky! Jasně, holky. Teta Alice se mnou měla jít ven. Jenže - staré sedlo bylo už u nového majitele a nové si doma ještě oprašovala macecha.
Takže na mě dali sedlo od Picky a jelo se makat. A co čert nechtěl, zrovna to byla výživná klusová a nahorudoluzkopcová vyjížďka. Jenže nikoho nenapadlo, že Picky sedlo má o dvě čísla menší komoru a je nesmírně kontaktní...
Tak abych to zkrátil - výsledek jsou namožené plece a otlačená záda.
Juchůůůů, bezvadňácká flákačka nejmíň na dva tejdny.
Šikovnej kluk :-)

Nyní si užívám zevlení po výběhu, procházky na ruce, masáže, pastvu a pohodu.
Abych to maličko osvěžil a ty dvě si nemyslely, že už sem v cajku, trochu jsem to dneska zdramatizoval podezřením na schvácení kopyt.
Ale jen malinko, abych to nepřehnal (zaslechl jsem něco o veterináři, objednaném na pátek - to by bylo nemilé...)

A abyste věděli, jak strašně "trpí" chudáček koníček v nemoci, nechal jsem macechu zhotovit pár snímků na pastvě :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pro Jitku

(Lucy, 11. 5. 2009 14:53)

Zvláštní - my žádnou Jitku neznáme?
Kdo pak to asi je? Že by pubertální závistivá patnáctka?
A kde je napsáno, že sme koně koupili proto, že je bílej? To jaksi nemůžu najít...
A ještě něco, máme trenérku, takže s ježděním to vypadá docela valaně-takže o koňovo zdraví se bát nemusíš.

A poslední varování specielně pro Tebe - až se budeš chtít na našich stránkách zase projevit, tak mi nejdříve pošli mejla ať víme, s kým máme tu "čest". Sem ty cancy netahej, tady na to nejsou zvědaví, víme?

Pro všechny

(Jitka, 11. 5. 2009 13:40)

No vidíte, že se ta blbá půlhodinka našla a mohli jste mi s klidem odepsat:-) Já věděla, že to jde... Jinak přeju hodně štěstí s koněm, snad to půjde líp, než doposud... Přecejenom ten, kdo si koupí koně jen proto, že je bílej a aby si připadal jako princezna... No nic, tohle fakt nepochopim... Znám vás a vím, že to s tím ježděním moc valně nevypadá, takže zřejmě chudáček koníček... Tak až zase někdy něco napíšete, ráda si počtu... Zatím:-)

Pro Jitku II

(Myši, 11. 5. 2009 11:06)

Hele kočko, my teda bydlíme v tom našem domečku, co nám taťka zbouchal místo skříně, a máme z tama docela pěkněj výhled, a to zejména do teho jejich kompu, a musíme říct, že zas tak moc se neflákaj, furt mastěj nějaký fotky a tak. Jo a taky sme to schválně spočetly a vod tý doby, co pustili tenkhle příspěvěk, už jich napsali dalších 26, ale pravda v jiný rubrice, takžes je možná krapitko přehlídla ....
Ale neboj, teď vo tom plesnivym koňovi zase dlouho psát nebudou, páč zrovna přijeli z dovolený a maj zase nafoceno milion fotek a všechny je budou chtít dát na web ....

Pro Janu

(In Star, 10. 5. 2009 22:39)

Macecha taky řiká, že sem nevychovanej.
Ale já řikam, že sem osobnost. A vychovat se nenecham!
Když sem byl malej, snažil se mě vychovat jeden pán násadou tak, že mě uvázal a mlátil mě s ní přes hlavu. Od tý doby si nenechám moc šahat na uši a taky nerad stojim uvázanej a taky nemám rád pány a už vůbec ne ty s násadou.
Pak mě obsedli a vychovávali mě malý holky. Byly moc hodný a měl sem je rád, ale rozhodně sem je neposlouchal. Pak sem se nějakej ten rok flákal po pastvině, než mě koupila macecha.
Ta se mě snaží vychovat společně s tetou Suzi, a prej to pomalu de - ale jak já řikám, toho bohdá nebude...

Jinak se za mě určitě nestydí - kdo by se taky styděl za nejkrásnějšího a nejchytřejšího koně na světě???

Pro Jitku

(In Star, 10. 5. 2009 22:27)

No, tak já teda opravdu čas nemám.
Můj den začíná tréninkem na lačno, pak vydatná snídaně. Pak seno do výběhu...po seně následuje zevling ve výběhu. No a odpoledne, po obědě většinou dorazí macecha a následuje další makačka-většinou do lesa a pak takový ty kraviny jako čištění a servis celého koně. Pak zase zevling po výběhu, až do večeře. Potom už jen vyčistit zuby a spát!
Je tam někde blbá půlhodina času? Neni...
Jinak růžovou zahradu já nemusim. Ještě tak zelenou, jako že od trávy, ale na tu bych se zase nedíval - tu bych sežral...

Jo to macecha, ta má času habakuk!
Dyk ta jen chodí do práce a to jen na pět hodin - sice ještě dvě hodiny stráví v MHD, ale to se nepočítá. Pak taky má na starosti domácnost, ale to fláká - jen vaří a uklízí a pere a nakupuje - jinak nic. No pak má na krku taky psa, kterýho ofšem venčí napůl s taťkou, takže tím stráví tak maximálně hoďku denně...
Pak má na starosti nás - mě a Picku, kerý má 30km od baráku, takže nějakou tu chvilku sem jede.
Takže si taky myslim, že macecha by mohla tu blbou půlhodinu najít, tak někde mezi půl jednou a druhou hodinou v noci. Což teda většinou normální lidi spí, ale macecha normální není, takže co...

A málem bych zapomněl, ještě vzkaz od macechy! Vzkazuje Jitce a všem ostatním, co by chtěli s macechou polemizovat o trávení jejího volného času, ať to zkusí radši po mejlu, protože tady bude podobný PITOMÝ VÝLEVY MAZAT!

Takže tak...
Váš Božský (kůň)

Kůň

(Jana, 8. 5. 2009 20:57)

To máte tak nevychovanýho koně že vám tohle všechno provádí? Já mám tříletýho polovičního plnokrevníka a je vychovanej tak že se za něj nemusim stydět.

Nemám čas?

(Jitka, 8. 5. 2009 16:58)

Tohle jsou jen výmluvy! Fráze ,,nemám čas" vůbec neni ničim opodstatněná! Kdyby to trvalo týden, tak se to dá chápat, ale napsání článku je věc maximálně na PŮL HODINY! Kdybys místo sledování nějaké ordinace v růžové zahradě atd. věnovala radši tu blbou půl hodinu na napsání dalšího dílu, určitě bys tím spousta lidí potěšila.

Pro Merkur II.

(Ondra, 23. 4. 2009 15:21)

Lucy nemá čas, aby Inýsovi donesla do stáje notebook, ale Inýs už nemá na psaní čas vůbec, páč pořád vymejšlí ptákoviny - co kde vokousat, co kde přervat, na koho se zašklebit, koho shodit, a tak ....

pro Merkur

(Lucy, 20. 4. 2009 15:21)

Nee, neprodali. Ale někdy bychom ho nejradši kuchli a upekli :-D

Jojo, polepšíme se, nějak teď nemám čas...

novej díl

(merkur, 13. 4. 2009 20:16)

Už byste mohli vložit něco novýho nebo ste ho prodali?