Jdi na obsah Jdi na menu
 


Umíme připravit sushi

18. 11. 2008

ObrazekOndra dostal jako dárek kurz sushi a dnes si ho vychutnal.
V kulinářském ateliéru Ola Kala, kde se pořádají gastronomické kurzy.

ObrazekJako předkrm jsme dostali tataki, marinovaného tuňáka a taky tuňáka obaleného v sezamu a mírně opečeného (varianta pro ty, kteří nemají tolik rádi krev).

A pak jsme se už vrhli do vaření, tedy spíše koulení a hnětení, pod vedením Kristiny Kopáčkové, známé japanoložky, a Michala Nikodema, šéfkuchaře ateliéru Ola Kala.
Zkusili jsme si, jak se dělá skládaná vaječná omeleta, jak se správně vaří rýže, jak se koulí různé druhy sushi s různými nádivkami a nakonec byla i polévka misoširu.

ObrazekOndrovi se to moc líbilo, kurz si užil a těší se na to, až doma bude návštěvy trápit svými rádoby povedenými pokusy o sushi :-D

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář