Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kurz bezpečné jízdy

21. 12. 2008

Z části to byl dárek pro Lucy, aby se mohla zdokonalovat hned v zárodku své řidičské kariéry, a z části pro kamaráda Marka, aby se mohl otevřít tento termín a on si mohl užít svůj kulatonarozeninový dárek.

Celým kurzem nás provedl a na dráze nám asistoval  Miroslav Klásek, profesionální závodník, vítěz České trofeje junior nejlepší jezdec do 25 let, s titulem první vicemistr ČR v automobilových závodech na okruzích, závodník ve Ford Fiesta cupu, Rallyecrossu MM ČR,ZSE, M Rakouska, závodník na motokárách FA 100, FC 125, MM ČR a poháru H 390 a první vicemistr ČR v automobilových závodech na okruzích.

Nejprve do nás nalil něco teorie, pak do nás natlačil oběd a pak nás provázel po závodním okruhu a dvou kluzných plochách, jedné rovné a jedné zatáčkové.
Měli jsme tak unikátní možnost bezpečně si vyzkoušet chování auta v kritických situacích a taky si vyzkoušet reakce auta na různé záchranné akce.
Takže jsme přišli třeba na to, že z nedotáčivého Superba se už při sundání nohy z plynu stane velmi přetáčivý Superb a že tedy brždění nemusí být vždycky dobrý nápad.
A jako perličku na závěr jsme si i vyzkoušeli, že když se auto dostane do hodin, při tom se ale pevně drží volant a stojí na brzdě, tak se auto sice točí, ale pohybuje v přímém směru. Tyhle pokusy sice už trošku trápily naše žaludky a někdy i hlasivky, ale ten zážitek a poučení jsou jedinečné.

Doporučujeme všem, kteří chtějí vědět, co jejich auto dokáže, a kteří chtějí zvládání auta v kritické situaci zažít a odzkoušet si dřív než v reálné kritické situaci ;-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář